Yvette Luikinga

Yvette kan alles

Een gemist moment…

4 reacties

De eerste keer dat ik door had moeten hebben dat hij andere normen en waarden had dan ik, was het moment dat we voor het eerst een heftige ruzie hadden. We waren nog niet zo lang daarvoor gaan samenwonen, in een mooie opgeknapte bovenwoning in het centrum van Gouda.

Om waarschijnlijk iets onbenulligs hadden we woorden en hij deed iets wat ik niet wilde pikken: hij deed mijn computer uit, zonder dat mijn gegevens gesaved waren. Erg boos en op hoge poten stond ik tegenover hem en duwde hem weg. Waarop hij me uitdaagde: ‘Sla dan!’. In mijn domheid liet ik me uitdagen en sloeg hem in zijn gezicht. Niet hard, want slaan zit helemaal niet in mij, ik kán iemand gewoon niet hard slaan. Wat ik niet verwachtte is dat hij keihard terug sloeg. Met vlakke hand op mijn wang, op mijn oor. Ik wankelde en viel op de grond, waarop hij me nog een schop gaf.

couple-312286_1280

Totaal verbijsterd ben ik weer opgestaan en ben naar de slaapkamer gelopen. Ik was duizelig en had een ontzettende piep in mijn oor. Ik ben even gaan liggen en een uur later was de duizeligheid en de piep nog steeds niet weg.

Ik heb de dokter gebeld en kon meteen langs komen. Er werd een gescheurd trommelvlies geconstateerd. Hier ben ik later aan geopereerd, het gat is gedicht, maar ik heb nog steeds een constante suis in mijn oor.

Ik ben toen niet bij hem weggegaan. Zoals ik er nu naar kijk, met alle ervaring en wijsheid van de jaren hierna, had ik toen weg moeten gaan. Een ruzie kan uit de hand lopen, natuurlijk. En als je er beiden later spijt van hebt, kan het denk ik heus wel weer goed komen en kan het vertrouwen in elkaar blijven. Tot mijn stomme verbazing echter heeft hij hier nooit spijt van gehad. Zijn stelling was gewoonweg dat ik hem als eerste sloeg en hij dus alle recht had om terug te slaan.

Het is een gemist moment. Ik ben me ervan bewust dat alles wat je mee maakt, de basis is voor datgene wat erna komt. Dus ook de goede dingen. Mijn kinderen, mijn huidige partner. De persoon die ik ben.

Maar iedereen die nú op een vergelijkbaar moment in het leven staat, zou ik willen adviseren: ga! Je kunt het ook alleen, echt waar!

Auteur: YvetteLuikinga

Overtuigd economisch zelfstandig rolmodel. Heeft afscheid genomen van de IT-Telecom wereld, heeft nu een coaching praktijk en een Kookstudio. Probeert 2 pubers klaar te maken voor de boze grote wereld, deed dit eerst met parttime huisman, daarna een tijd alleen en vervolgens met nieuwe carrière man. Denkt dat ze alles kan.

4 thoughts on “Een gemist moment…

  1. Goede levensles. haar er uit wat er voor je inzit

  2. Ik werd heel droevig toen ik dit las. Ik ben blij dat je het zo “optimistisch”opschrijft (en ook voor anderen), dat er opties zijn, dat je dit niet hoeft te accepteren. Iets vergelijkbaars, maar dan aangaande mijn moeder, is voor mij het bewijs geworden dat ik een halsmisdaad zou kunnen plegen, gelukkig is het zover niet gekomen.

    • Het spijt me dat ik droevig maakte met mijn stukje. Helaas is het voor mij pas het begin geweest van een lange, nare tijd. Niet door lichamelijk geweld maar andere zaken. Ik ga nu langzamerhand alles van me af schrijven, anders kom ik er nooit helemaal uit… Sterkte met jouw nare herinneringen!

      • Moet je doen! Bij mij is het een flits uit een ver verleden die even wordt opgehaald en duidelijk maakt waar ik toe in staat zou zijn als het moet en alle lichtjes op rood staan (en weer snel vertrekt, gelukkig, dat heeft ook wel even geduurd). Dat droevig heeft meer te maken met dat ik dit soort ervaringen niemand gun, dus schrijf, er is vast iemand die er op zeker moment iets aan heeft en hopelijk denkt “als zij het zegt en kan, ik ga het ook doen, dat gaat lukken”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s